Πώς να διορθώσετε τον ραγισμένο προβολέα του οχήματός σας

Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε έναν προβολέα που έχει ραγίσει:

Τόσο αντιαισθητικός όσο και επικίνδυνος, ένας θρυμματισμένος προβολέας ή ένα φως ομίχλης μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να βλέπετε αν οδηγείτε τη νύχτα ή σε κακές καιρικές συνθήκες. Ευτυχώς, η επιδιόρθωση ενός κατεστραμμένου μπροστινού φωτός είναι μια αρκετά απλή εργασία που θα πρέπει να είναι εφικτή με τον σωστό εξοπλισμό και λίγη πρακτική. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία επιδιόρθωσης ενός σπασμένου φωτός ομίχλης βήμα προς βήμα. (Το όχημά σας)

Μπορεί να επισκευαστεί ένας ραγισμένος φακός προβολέων;

Είναι απλό να αντικαταστήσετε μια λάμπα στο αυτοκίνητό σας, αλλά τι γίνεται αν οι προβολείς είναι σπασμένοι ή κατεστραμμένοι;

Όλα εξαρτώνται από το πόσο σοβαρά έχει υποστεί ζημιά ο φακός των προβολέων. Εάν το σπάσιμο είναι απλώς μια γραμμή μαλλιών, ίσως μπορείτε να το μπαλώσετε για να κρατήσετε την υγρασία έξω από το συγκρότημα. Θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν νέο προβολέα εάν η ρωγμή είναι σημαντική ή ο φακός έχει σπάσει.

Ακολουθεί ένα απλό σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο διόρθωσης ενός ραγισμένου φακού προβολέα, εάν είστε βέβαιοι ότι η ρωγμή μπορεί να διορθωθεί.

Τι θα χρειαστείτε

Το συνηθισμένο κιτ πλυσίματος αυτοκινήτου σας – σφουγγάρι μικροϊνών, σαμπουάν και πανί στεγνώματος
Πανί για στίλβωση και εφαρμογή του αυτοκινήτου – για λείανση του πλαστικού φακού και της περιοχής γύρω από τη ρωγμή
Διαφανές σφραγιστικό σιλικόνης – premium superglue όπως το εποξικό Loctite λειτουργεί επίσης καλά
Ταινία κάλυψης – για την προστασία των ανεπηρέαστων περιοχών του φακού των προβολέων
Χαρτοπετσέτα – για να αφαιρέσετε την περίσσεια στεγανωτικού / κόλλας

Επισκευάστε το φακό των προβολέων σας σε 5 εύκολα βήματα

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τον σπασμένο προβολέα σας για να απαλλαγείτε από όλη τη σκόνη, τη βρωμιά και τη βρωμιά. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία δύο κουβάδων για να αποφύγετε μικροσκοπικές γρατζουνιές στην πλαστική επιφάνεια από τη βρωμιά στο σφουγγάρι. Στεγνώστε καλά την περιοχή αφού τελειώσετε.(Το όχημά σας)

Τι θα χρειαστείτε

Το συνηθισμένο κιτ πλυσίματος αυτοκινήτου σας – σφουγγάρι μικροϊνών, σαμπουάν και πανί στεγνώματος
Ύφασμα για στίλβωση και εφαρμογή του αυτοκινήτου – για την εξομάλυνση του πλαστικού φακού και της περιοχής κενού
Διαφανές στεγανωτικό σιλικόνης – μια δεύτερη κόλλα υψηλής ποιότητας όπως το εποξικό Loctite λειτουργεί επίσης καλά
Ταινία κάλυψης – για την προστασία των ανεπηρέαστων περιοχών του φακού των προβολέων
Χαρτοπετσέτα – για να αφαιρέσετε την περίσσεια στεγανωτικού / κόλλας

Επισκευάστε το φακό των προβολέων σας σε 5 εύκολα βήματα

1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τον σπασμένο προβολέα σας για να απαλλαγείτε από όλη τη σκόνη, τη βρωμιά και τη βρωμιά. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία δύο κουβάδων για να αποφύγετε μικροσκοπικές γρατζουνιές στην πλαστική επιφάνεια από τη βρωμιά στο σφουγγάρι. Στεγνώστε καλά την περιοχή αφού τελειώσετε.

Βεβαιωθείτε ότι ο φακός είναι καθαρός πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Το πόδι είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε χημική ουσία καθαρισμού που κατασκευάζεται ειδικά για αυτοκίνητα. Το χαλίκι και η βρωμιά μπορούν να βλάψουν το φακό εάν αφήσετε βρωμιά στον προβολέα.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε κερί στην περιοχή γύρω από το φάρο σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τίποτα δεν πέφτει στον φάρο σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κερί στον προβολέα. Θέλετε να αποφύγετε το κερί στο φακό.(Το όχημά σας)

Βήμα 2 – Προστασία του εδάφους

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον του φάρου σας προστατεύεται. Εάν έχετε ορισμένες λειτουργίες, όπως φινίρισμα χρωμίου, αφαιρέστε τις. Θα καθαρίσετε όλα όσα περιβάλλουν τον φάρο πριν φτάσετε στη δουλειά.

Στη συνέχεια, θα πάρετε μια κασέτα που είναι κατάλληλη για αυτοκίνητα. Η μπλε ταινία βαφής είναι καλή και λειτουργεί με βαφή αυτοκινήτου. Φροντίστε να αποκόψετε την περιοχή των προβολέων από το υπόλοιπο όχημα. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η ταινία θα ξεκολλήσει εύκολα και δεν θα βλάψει το χρώμα του οχήματός σας.

Βήμα 3 – Υγρή λείανση

Θα βρέξετε την άμμο. Μια ποικιλία γυαλόχαρτων χρησιμοποιούνται εδώ. Έχουν εξαιρετικά καλό εκπαιδευτικό υλικό. Είναι σημαντικό να θυμάστε όταν επιλέγετε γυαλόχαρτο ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο λεπτότερο είναι το χαρτί.

Θα χρησιμοποιήσουν νερό επειδή γλιστράει πιο εύκολα πάνω από το φάρο. Βεβαιωθείτε ότι περπατάτε από αριστερά προς τα δεξιά όταν τρίβετε. Το κάνετε με ολόκληρο το φακό.

Θα πρέπει να βρείτε εξαιρετικά λεπτό γυαλόχαρτο. Θέλουν περίπου 3.000. Μέχρι αυτό το σημείο, ωστόσο, πρέπει να εργαστείτε για να προχωρήσετε. Κατά το τρίψιμο, βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε σε ορθή γωνία με το σημείο που σταματήσατε όταν αλλάζετε χυλό. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα νερού σε αυτή τη διαδικασία.

Βήμα 4 – Στίλβωση

Τώρα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο προβολέας είναι γυαλισμένος. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μικροϊνών για αυτό. Η λάμψη θα επιστρέψει στα φώτα σας και οι μεγάλες, βαθιές γρατζουνιές θα εξαφανιστούν. Θα πρέπει επίσης να αποτριχώσετε το φακό για να τον προστατεύσετε από μελλοντικές ρωγμές ή γρατζουνιές.(Το όχημά σας)

Για κακές ρωγμές
Για σοβαρές ρωγμές ή μεγάλες σπασμένες περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρή σιλικόνη. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ρωγμής και της περιοχής. Στη συνέχεια ακολουθούν τη διαδικασία υγρής άλεσης και όλα όσα ακολουθούν. Βεβαιωθείτε ότι σκουπίζετε πάντα την περίσσεια σιλικόνης.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι σκληραίνει για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Ωστόσο, όσο περισσότερο παραμένει, τόσο το καλύτερο.

Συμβουλές για τον εαυτό σας

Για να εργαστείτε σε ένα αυτοκίνητο, επιλέξτε ένα καθαρό τμήμα του δρόμου ή έναν χώρο εργασίας (όπως ένα γκαράζ) με καλό φωτισμό. Να είστε υπομονετικοί και αφήστε αρκετό χρόνο (τουλάχιστον δύο ώρες) για να αντικαταστήσετε τον προβολέα. Μπορεί να είναι εύκολο, αλλά μπορεί επίσης να είναι πιο δύσκολο από το αναμενόμενο.
Τοποθετήστε τους συνδετήρες που έχουν αφαιρεθεί σε δοχείο ή κουτί. Είναι πολύ απλά για να χάσουν αν όχι.
Χρησιμοποιήστε ταινία κάλυψης και μαρκαδόρο για να επισημάνετε πού είναι χαλαρή η καλωδίωση, ώστε να ασφαλίσει ξανά στη θέση της, δηλαδή σωστά.
Ένα παλιό χαλί, ένα χαλάκι από καουτσούκ ή ένα μεγάλο κομμάτι καθαρού χαρτονιού για να ξαπλώσετε μπορεί να κάνει το γονάτισμα ή την εργασία κάτω από ένα αυτοκίνητο πιο άνετο.
Κατά τη σύνδεση, δώστε προσοχή σε ένα σκληρό κλικ. Αναμένουμε επιτυχία με τις προσπάθειες αντικατάστασης των προβολέων σας εάν ακολουθήσετε αυτές τις προτάσεις. Ελπίζουμε επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τόσους λαμπτήρες αυτού του είδους.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *