Πώς να διορθώσετε ραγισμένα ελαστικά

Πώς να διορθώσετε ραγισμένα ελαστικά

Πώς να διορθώσετε ραγισμένα ελαστικά

Τα ελαστικά παίζουν κρίσιμο ρόλο στον έλεγχο ενός αυτοκινήτου, αλλά υπάρχουν ορισμένες επιπλοκές που μπορούν να τα επηρεάσουν και να κάνουν την οδήγηση σοβαρό κίνδυνο. Ένα από τα πιο ύπουλα από αυτά είναι η ξηρή σήψη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα όταν το δικό σας αρχίσει να σπάει. (Ραγισμένα ελαστικά)

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τις αιτίες, τα συμπτώματα και τα προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε κατά της ξηρής σήψης, καθώς και θα παρέχουμε οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο επισκευής ραγισμένων ελαστικών.

Γνωρίζετε επίσης πότε πρέπει να αντικατασταθεί ένα ραγισμένο ελαστικό και πότε είναι δυνατές οι επισκευές, πότε είναι ασφαλές να οδηγείτε με ραγισμένα ελαστικά και πότε όχι.

Πώς να διορθώσετε ραγισμένα ελαστικά:

Ένα ραγισμένο ελαστικό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας και είναι θεμελιώδες να επισκευαστεί αμέσως. Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές για την επισκευή ενός σπασμένου ελαστικού, που κυμαίνονται από απλές απαντήσεις μόνοι σας έως εξειδικευμένες διοικήσεις επισκευής ελαστικών. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις διάφορες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε ένα σπασμένο ελαστικό και θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές για το πώς να αποφύγετε πιο αποτελεσματικά τη ζημιά των ελαστικών στο μέλλον.

Εξάλειψη της ξηρής σήψης μέσα και έξω

Συνιστούμε να πραγματοποιήσετε εσωτερικές και εξωτερικές επισκευές για μέγιστη απόδοση. Η χρήση μόνο μίας μεθόδου δεν είναι τόσο επιτυχής.

Μην ξεχνάτε να τα ελέγχετε τακτικά. τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Εάν η ξηρή σήψη επιστρέψει, η αντικατάσταση μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή.

Πώς να επισκευάσετε ραγισμένα ελαστικά: οδηγίες βήμα προς βήμα

Τα στεγανωτικά ελαστικών είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία εσωτερικών ρωγμών. Χρησιμοποιούνται ως προληπτικό μέτρο ή στην περίπτωση διαμερίσματος.

Επιλέξτε ένα που αναφέρει συγκεκριμένα τη δυνατότητα επισκευής ρωγμών. Οι ποικιλίες Stop-flat δεν είναι κατάλληλες και δεν αποφέρουν κανένα όφελος.

Βεβαιωθείτε ότι η μάρκα που αγοράζετε είναι κατάλληλη για τα ελαστικά σας. Έτσι, ορισμένα από αυτά έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερα οχήματα, ενώ άλλα είναι κατάλληλα μόνο για επιβατικά αυτοκίνητα.

Απαιτούμενος εξοπλισμός:

Ένα σετ ελαστικών για να σπάσει.
Ακριβές και αξιόπιστο μανόμετρο ελαστικών.
Συμπιεστής αέρα στο γκαράζ ή πρόσβαση στην αντλία ελαστικών.
Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κανένα από αυτά τα προϊόντα πριν; Μην ανησυχείτε; Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε:

Βήμα 1: Αφήστε το αυτοκίνητο και τα ελαστικά να κρυώσουν και προετοιμάστε το κιτ (εάν είναι απαραίτητο)

Εάν έχετε οδηγήσει πρόσφατα ένα, δώστε χρόνο σε ολόκληρο το αυτοκίνητο να κρυώσει. Η ραγισμένη ταινία που επεξεργάζεστε πρέπει να είναι κρύα στην αφή.

Στη συνέχεια, προετοιμάστε το στεγανωτικό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Βήμα 2: Αφαιρέστε το κάλυμμα της βαλβίδας ράβδου και εφαρμόστε στεγανωτικό

Το κάλυμμα της βαλβίδας του στελέχους πρέπει να ξεβιδωθεί και να τεθεί στην άκρη. Τοποθετήστε το ακροφύσιο ή τον εγχυτήρα στο στέλεχος της βαλβίδας. Η ποσότητα στεγανωτικού που δίνεται μπορεί να πιεστεί ή να ψεκαστεί.

Βήμα 3: Φουσκώστε ξανά το ελαστικό και μετακινήστε το για να το μετακινήσετε

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, πιθανότατα χάσατε κάποια πίεση αέρα. Φουσκώστε ξανά όπως απαιτείται, χρησιμοποιώντας το μανόμετρο σας για να ελέγξετε το PSI. Με το καπάκι, σφραγίστε τη βαλβίδα του στελέχους.

Οδηγήστε το αυτοκίνητό σας για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν καλύπτει ολόκληρο το εσωτερικό του ελαστικού. Ορισμένα στεγανωτικά μπορεί να μην απαιτούν αυτό.

Νεροχύτης πορσελάνης

Τι προκαλεί ραγισμένα ελαστικά;

Η ξηρή σήψη δεν είναι ξαφνικό περιστατικό. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως:

Εάν το αυτοκίνητο δεν έχει οδηγηθεί εδώ και καιρό

Εάν αφήσετε ένα αυτοκίνητο σε ένα γκαράζ και το αφήσετε αχρησιμοποίητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει κακή κατάσταση του κινητήρα. Αλλά μπορεί επίσης να υποστεί πρόσθετη ζημιά από ξηρή σήψη. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ελαστικά προστατεύονται από έλαια και αντιοξειδωτικά.

Εάν δεν χρησιμοποιούνται αυτές οι προστατευτικές ενώσεις, μπορούν να εξατμιστούν ή να εξατμιστούν στο έδαφος. Αυτό θα αφαιρέσει αποτελεσματικά το προστατευτικό στρώμα από το αυτοκίνητό σας και θα το καταστήσει ευαίσθητο σε ρωγμές.

Γήρανση

Όπως και οι άνθρωποι, τα αυτοκίνητα γερνούν με την πάροδο του χρόνου. Όσο μεγαλώνουν, τόσο λιγότερο αποτελεσματικά γίνονται τα μέρη τους. Το ίδιο ισχύει και για τα ελαστικά αυτοκινήτων. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το ελαστικό αρχίζει να γερνάει και εμφανίζεται ξηρή σήψη.

Η διαδικασία γήρανσης μπορεί επίσης να επιταχυνθεί με εντατική χρήση.

3 best email marketing services lookinglion

Με τα ελαστικά να ταξιδεύουν χιλιόμετρα κάθε μέρα και να εκτίθενται σε διαφορετικά στοιχεία, θα αρχίσουν να πυροβολούν.

Ακραία θερμοκρασία και υγρασία

Οι ακραίες θερμοκρασίες και η υγρασία είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν φθορά στα ελαστικά σας. Αν και αυτή η διαδικασία συμβαίνει σταδιακά υπό κανονικές συνθήκες, επιταχύνεται όταν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες, το καουτσούκ γίνεται άκαμπτο όταν στεγνώσει. Αυτό επιτρέπει στην ξηρή σήψη να κερδίσει έδαφος γρηγορότερα. Ομοίως, το φως του ήλιου σε υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφει τους προστατευτικούς αρμούς του καουτσούκ, προκαλώντας γρήγορη ρωγμή των ελαστικών.

Κατώτερα ελαστικά

Εάν τα ελαστικά σας είναι κατασκευασμένα από υλικά χαμηλής ποιότητας, μπορείτε να επιλέξετε ξηρή σήψη για εύκολη συναρμολόγηση. Τα ελαστικά συγκρούονται με διάφορα στοιχεία και η στατική τριβή μεταξύ αυτών και του δρόμου.

Εάν το καουτσούκ και άλλα μέρη είναι κακής ποιότητας, η διαδικασία ρωγμών θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα, επιταχύνοντας τον ανησυχητικό ρυθμό φθοράς των ελαστικών.

Ελαστικό με πίεση και κενό

Η σωστή πίεση στο αυτοκίνητό σας είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε την έκθεσή σας σε ελαστικά υπό πίεση ή υπό πίεση. Ένα από αυτά τα αποτελέσματα είναι η ξηρή σήψη. Όταν τα ελαστικά έχουν υπερβολική πίεση, εφαρμόζεται πρόσθετη πίεση στα τοιχώματα, η οποία μπορεί να προκαλέσει οίδημα και ενδεχομένως ρωγμές. Από την άλλη, τα ελαστικά βιώνουν περισσότερη τριβή με το δρόμο υπό πίεση. Αυτό οδηγεί σε ξηρή σήψη.

gpt66x

Συμβουλές για εξουδετέρωση:

Αν και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επισκευάζετε ένα σπασμένο ελαστικό, σε όλες τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να αποφύγετε τις διατρήσεις. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για την πρόληψη των διατρήσεων:

Παρακολούθηση της νόμιμης πίεσης ελαστικών

Φουσκώνοντας σωστά τα ελαστικά σας, μπορείτε να τα αποτρέψετε από το σπάσιμο. Φροντίστε να ελέγχετε συνεχώς την πίεση των ελαστικών σας και να τη φουσκώνετε στο συνιστώμενο επίπεδο του κατασκευαστή.

Περιστρέψτε τα ελαστικά

Οι τακτικές αλλαγές ελαστικών μπορούν να βοηθήσουν στην ομοιόμορφη κατανομή της φθοράς και στη μείωση του κινδύνου θραύσης.

Αποθηκεύστε σωστά τα ελαστικά

Κατά την αποθήκευση ελαστικών, φροντίστε να τα στοιβάζετε στο πλάι και όχι το ένα πάνω στο άλλο. Κρατήστε τα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Επενδύστε στα καλύτερα ελαστικά στην κατηγορία τους

Η επένδυση πόρων σε ελαστικά υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι πιο ακριβή, αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα μειώνοντας τον κίνδυνο θραύσης των ελαστικών και άλλων ζημιών.

Προσπαθήστε να μην υπερφορτώσετε το αυτοκίνητό σας

Η υπερφόρτωση του οχήματος μπορεί να ασκήσει πίεση στα ελαστικά και να προκαλέσει θραύση και άλλες ζημιές. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο δικό σας

Μερικοί τρόποι για να αποφύγετε ρωγμές ελαστικών

Εάν τα ελαστικά είναι ραγισμένα, μπορείτε να τα επισκευάσετε, αλλά είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε καλά τα ελαστικά σας στην πρώτη θέση. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για εσάς:

Συντηρείτε και καθαρίζετε τακτικά τα ελαστικά σας

Μην σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Κρατήστε το αυτοκίνητο σε καλυμμένο χώρο

Χρησιμοποιήστε τα πέλματα ελαστικών μία φορά το μήνα

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *