Πώς να διορθώσετε ένα ραγισμένο χείλος που διαρρέει αέρα;

Πώς να διορθώσετε ένα ραγισμένο χείλος που διαρρέει αέρα;

Απλά βήματα: Τα ελαστικά που διαρρέουν αέρα μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στο δρόμο. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε μια ραγισμένη ζάντα που διαρρέει αέρα από το ελαστικό σας, προκαλώντας τελικά την πτώση του. (Ραγισμένο χείλος)

Από όλα τα πράγματα που δεν θέλετε να συναντήσετε κατά την οδήγηση, τα σκασμένα ελαστικά μπορεί να είναι τα πιο ενοχλητικά. Μερικές φορές, όταν το ελαστικό του αυτοκινήτου σας έχει ραγισμένη ζάντα με σκασμένο ελαστικό, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μερικά ακόμη προβλήματα. Αλλά τι κάνετε γι ‘αυτό;

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για ένα ραγισμένο χείλος σε ένα αυτοκίνητο που διαρρέει αέρα και τι πρέπει να κάνετε για να το διορθώσετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!

Τι συμβαίνει με ένα ραγισμένο χείλος;
Κατά μία έννοια, οι ζάντες είναι το πλαίσιο για τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του ελαστικού στη θέση του και στην ομαλή οδήγηση σε κάθε τύπο δρόμου. Μια ζάντα υψηλής ποιότητας διασφαλίζει ότι το ελαστικό μπορεί εύκολα να περάσει από οποιαδήποτε επιφάνεια.

Αυτοί οι τροχοί θα υποστούν ζημιά με την πάροδο του χρόνου ή σε περίπτωση ατυχήματος που μπορεί να προκαλέσει διάτρηση των ζαντών αλουμινίου. Εάν η ζάντα σκάσει, ο αέρας στο ελαστικό θα αρχίσει να διαρρέει και θα είναι πολύ δύσκολο να επισκευαστεί αμέσως. Μια ραγισμένη ζάντα πρέπει να αντικατασταθεί πριν προκαλέσει σκασμένο ελαστικό στη μέση του δρόμου.

Πάτοι VKTRY

Τι προκαλεί ένα ραγισμένο χείλος και πώς να το αναγνωρίσετε;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι αναβάτες με ραγισμένο χείλος είναι ο προσδιορισμός της διάτρησης. Μπορεί να βρίσκεται στο πάνω ή στο κάτω μέρος του τροχού, ανάλογα με το πώς σχηματίστηκε η ρωγμή. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι και η γνώση της αιτίας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε την κατάσταση.

Ποια είναι τα ζητήματα ασφαλείας σε αυτήν τη διαδικασία;

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια κατά την επισκευή μονάδων δίσκου DIY. Φοράτε πάντα προστατευτικό εξοπλισμό όπως γάντια και γυαλιά και εργάζεστε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Εάν χρησιμοποιείτε εποξειδική ρητίνη ή άλλες κόλλες, διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και απορρίψτε σωστά το αχρησιμοποίητο υλικό.

Πριν χρησιμοποιήσετε μια ανακαινισμένη ζάντα, είναι σημαντικό να την πάρετε για δοκιμαστική οδήγηση για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Ξεκινήστε με χαμηλές ταχύτητες και σταδιακά αυξήστε τις σε υψηλότερες ταχύτητες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους κραδασμούς ή τους κραδασμούς. Εάν παρατηρήσετε προβλήματα, σταματήστε αμέσως και ελέγξτε την επισκευή.

Πώς διορθώνετε ένα ραγισμένο χείλος που διαρρέει από τον αέρα;

Είναι επικίνδυνο να οδηγείτε με ραγισμένες ζάντες που προκαλούν διαρροή αέρα από τα ελαστικά. Διάφορες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Συγκόλληση

Μπορείτε να δοκιμάσετε δύο μεθόδους συγκόλλησης, συμπεριλαμβανομένων των TIG και MIG, ανάλογα με τον τύπο του υλικού.

Λόγω της αντοχής του, το TIG είναι κατάλληλο κυρίως για χάλυβα ή μεταλλικά υλικά, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τύπο MIG για ζάντες αλουμινίου και αλουμινίου.

Στον τύπο TIG, το αδρανές αέριο βολφραμίου χρησιμοποιείται για να ενώσει τα δύο μέρη, ενώ το MIG χρησιμοποιεί το αδρανές αέριο συνεχούς θέρμανσης του μετάλλου για να λιώσει και να ενώσει τα δύο μέρη.

Πρέπει να καθαρίσετε την πληγείσα επιφάνεια και να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά πριν χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία συγκόλλησης.

Ριγέ επιφάνεια άμμου με ηλεκτρική λείανση για ισοπέδωση και εξομάλυνση της επιφάνειας. Πάρτε ένα τρυπάνι και τρυπήστε δύο τρύπες και στις δύο πλευρές στο τέλος των ρωγμών.

Πώς να διορθώσετε ένα ραγισμένο χείλος που διαρρέει αέρα;

Οι οπές διάτρησης είναι απαραίτητες για την αποφυγή περαιτέρω ζημιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συγκόλλησης. Τώρα χρησιμοποιήστε το κρεμμύδι και γεμίστε την πληγείσα περιοχή με τη γέμιση.

Θερμάνετε και φορτώστε, γεμίστε αυτό το χώρο και, στη συνέχεια, περιμένετε τη διαδικασία ξήρανσης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ξανά τα βακκίνια και εξομαλύνετε την επιφάνεια για να προστατεύσετε τους τροχούς.

Χρησιμοποιήστε κόλλα συγκόλλησης JB
Πρόκειται για μεταλλικές κόλλες με εποξειδικές ρητίνες για τη συγκόλληση του ραγισμένου και σπασμένου μεταλλικού άκρου. Έχουν υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό και μπορούν εύκολα να επισκευάσουν σπασμένα ή γρατζουνισμένα άκρα.

Αυτή είναι μια τεχνική συγκόλλησης εν ψυχρώ και πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο μείγματα που περιλαμβάνονται στο κιτ.

Σταθμεύστε το αυτοκίνητο στο έδαφος και σε μια επίπεδη επιφάνεια, σηκώστε τους τροχούς που επηρεάζονται και αφαιρέστε τα ελαστικά. Στη συνέχεια, πάρτε μια συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από τους δίσκους και να βρείτε ίχνη ρωγμών.

Χρησιμοποιήστε διακόπτες αλκοόλ για να σκουπίσετε και να καθαρίσετε την επιφάνεια. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το υλικό από τους σκληρυμένους σωλήνες ρητίνης.

Ανακατέψτε τα καλά με έναν αναδευτήρα μέχρι να πάρετε το επιθυμητό χρώμα. Εφαρμόστε το μείγμα στη ριγέ περιοχή και χρησιμοποιήστε μια επίπεδη ξύστρα για να το ισιώσετε και να αφαιρέσετε την περίσσεια.

Είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγα λεπτά για να στεγνώσει το εποξειδικό μείγμα. Μην προσθέτετε ελαστικά στο υγρό μείγμα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βρώμικα και χειρότερα αποτελέσματα.

Αντικατάσταση της Ρώμης.

Η αντικατάσταση ολόκληρης της άκρης του αυτοκινήτου είναι η καλύτερη επιλογή για την επισκευή ρωγμών. Δεν είναι ασφαλές να οδηγείτε με ελαττωματικά εξαρτήματα, επειδή η κολόνα τιμονιού δεν χειρίζεται σωστά και είναι σταθερή.

Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγω ξαφνικής διάτρησης του ελαστικού. Επιπλέον, πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως εάν οι σημάνσεις είναι μεγάλες και δεν μπορείτε να τις στερεώσετε με συγκόλληση ή μεταλλικές κόλλες.

Προσαρμόστε το μέγεθος όταν το αφήνετε στην άκρη για να βελτιώσετε τις συνθήκες οδήγησης και να διατηρήσετε τη σταθερότητα κατά την οδήγηση.

Είναι βολικό να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν με την ποιότητα και τα υλικά του προηγούμενου.

Δοκιμάστε στεγανωτικά

Υπάρχουν στεγανωτικά μπαλονιών στην αγορά που προσκολλώνται τέλεια σε σπασμένα μεταλλικά μέρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το γατάκι για να γεμίσετε τις ρωγμές στις κεφαλές.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τη θέση και την κατεύθυνση των γρατζουνιών πριν χρησιμοποιήσετε στεγανωτικά για κόλληση.

Είναι καλύτερο να συμπληρώσετε τα σημάδια κοντά στην περιοχή του στελέχους. Το σφραγιστικό δεν είναι κατάλληλη επιλογή εάν βρίσκονται στο πίσω μέρος και υπάρχουν στην περιοχή του περικοχλίου του τροχού.

Διαχωρίστε τη ζάντα και το ελαστικό και καθαρίστε τα καλά για να αφαιρέσετε τη σκόνη, τη βρωμιά και το αλάτι του δρόμου. Στη συνέχεια, συνδέστε τη φτέρνα του γατάκι με μια βούρτσα και επανατοποθετήστε τον ιμάντα.

Blue Magic Fast Ατσάλι

Η μεταλλική κόλλα χρησιμοποιείται για την κόλληση δύο μεταλλικών μερών μαζί. Έχει υψηλή αντοχή και είναι μια μακράς διαρκείας λύση ρωγμών.

Είναι εύκολο στη χρήση και πιο ανθεκτικό από τη συγκόλληση επειδή είναι ανθεκτικό στη θερμοκρασία.

Καθαρίστε τους δίσκους και αφαιρέστε τη σκόνη και το γράσο από την επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το λάδι απελευθέρωσης έτσι ώστε το μείγμα να μην κολλήσει σε μια επιφάνεια όπου δεν χρειάζεται.

Αφαιρέστε την κόλλα από το σωλήνα και ανακατέψτε καλά με έναν αναδευτήρα. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να νιώσουμε μια ζεστή και απαλή υφή.

Η ζεστασιά και η απαλότητα σχηματίζονται όταν δύο χημικές ουσίες αναμειγνύονται ομοιογενώς. Εφαρμόστε την κόλλα στην επισημασμένη περιοχή και αφήστε για 50-60 λεπτά μέχρι να στεγνώσει.

Αφού ισοπεδώσετε την επιφάνεια με ένα μύλο, προσθέστε ένα ελαστικό και κάντε μια δοκιμαστική οδήγηση.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο είναι το κόστος επιδιόρθωσης διαρροής ελαστικού;

Εάν απλά πρέπει να βάλετε το μαργαριτάρι πίσω, δεν πρέπει να ξοδέψετε χρήματα. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός νέου στελέχους βαλβίδας ή ο καθαρισμός της διάβρωσης είναι οικονομικά αποδοτικές λύσεις. Η μόνη ακριβή λύση θα ήταν εάν χρειάζεστε ένα νέο ελαστικό ή σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο μπορεί να κοστίσει 50 $ ή περισσότερο.

Είναι καλύτερα να πάτε γρήγορα ή αργά με ένα φουσκωμένο ελαστικό;

Η οδήγηση με φουσκωμένο ελαστικό σε οποιαδήποτε ταχύτητα είναι επικίνδυνη. Μπορείτε να οδηγήσετε αργά εάν πρέπει να οδηγήσετε σε μικρή απόσταση μέχρι το κατάστημα ελαστικών και η διαρροή είναι ελάχιστη. Οι υψηλές ταχύτητες αποτελούν μεγάλο κίνδυνο και πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *