Πώς να διορθώσετε ένα ραγισμένο γυαλί

Πώς να διορθώσετε ένα ραγισμένο γυαλί

Πώς να διορθώσετε ένα ραγισμένο γυαλί

Η στερέωση του γυαλιού γύρω από το σπίτι σας δεν είναι πάντα τόσο δύσκολη όσο ακούγεται. Το ραγισμένο γυαλί είναι συχνά ένα γεγονός της ζωής όταν τα κουφώματα, οι καθρέφτες, τα γυάλινα σκεύη κουζίνας ή το γυαλί της πόρτας συναντούν σκληρά αντικείμενα. Οι σύντομες ρωγμές μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε μεγάλες ρωγμές που σημαίνουν το τέλος ολόκληρου του γυαλιού. Αλλά μπορείτε να επισκευάσετε αυτό το γυαλί γρήγορα και φθηνά και να μείνετε ένα βήμα μπροστά από την πλήρη αντικατάσταση με εποξικό και ένα μαχαίρι χρησιμότητας.

Είναι δυνατή η επισκευή του γυαλιού;

Βλέποντας ένα ραγισμένο παράθυρο στο σπίτι σας είναι εξαιρετικά ενοχλητικό. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αρχίσετε να επισκευάζετε μόνοι σας τις ρωγμές γυαλιού. Αυτό εμποδίζει το γυαλί σας να σπάσει περαιτέρω. Ωστόσο, η επισκευή γυαλιού δεν είναι τόσο εύκολη. Ερωτήσεις μπορεί να έρθουν στο μυαλό.

Είναι εφικτό να διορθώσετε μόνοι σας ένα σπασμένο παράθυρο;

Πάτοι VKTRY

Ή είναι μια εργασία που μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο από έναν επαγγελματία;

Είναι η αντικατάσταση του γυαλιού παραθύρου η μόνη επιλογή για ένα ραγισμένο παράθυρο;

Ας μιλήσουμε για αυτά τα θέματα.
Ναι, είναι δυνατή η επισκευή ενός ραγισμένου παραθύρου χωρίς πλήρη αντικατάσταση. Και μπορείτε να επισκευάσετε εντελώς ένα ραγισμένο παράθυρο μόνοι σας, ακόμα κι αν είστε do-it-yourselfer. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για αυτό.(Ραγισμένο γυαλί)

Εάν υπάρχει μια μικρή ρωγμή στο γυαλί παραθύρου, μπορεί εύκολα να επισκευαστεί με απλή γυάλινη κόλλα και εποξειδική ρητίνη. Ακόμα κι αν πρόκειται για μεγάλη ρωγμή και το γυαλί παραθύρου είναι άσχημα σπασμένο, μπορείτε ακόμα να το επισκευάσετε με εποξειδική ρητίνη και κόλλα. Ομοίως, η θραύση στη γωνία του γυαλιού μπορεί επίσης να επισκευαστεί γεμίζοντάς το με εποξειδική ρητίνη. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε επισκευές.

It becomes dangerous for laypeople to enter if the damage extends far further than a simple crack or chip. For instance, it is impossible to fix an impact crack without the right expertise. Don’t attempt to accomplish it by yourself. Repairing such glass damage can be risky because little shards and sharp pieces of broken glass might seriously hurt you. minor undetectable chips can damage you even if they appear to be a minor fracture.

Preparations

It’s crucial to remember that the steps for fixing a glass chip only apply to home goods with single glazing. These include single-chamber windows, countertops, shower doors, vases, and double glazing with a crack in only one of the panes.

Δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την επισκευή ενός ραγισμένου παρμπρίζ σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο απαιτεί τη χρήση εμβόλου για τη διατήρηση του κενού μεταξύ των γυάλινων στρωμάτων και μιας σύριγγας για την έγχυση ρητίνης στη ρωγμή. Ενώ χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να επισκευάσετε έναν ραγισμένο καθρέφτη, η επισκευή θα είναι αναπόφευκτα πιο εμφανής στην αντανάκλαση από ό, τι θα ήταν στο τυπικό γυαλί. Τα καλύτερα αποτελέσματα προέρχονται από ένα μικρό διάλειμμα στο πλάι ενός καθρέφτη που δεν βρίσκεται στο οπτικό σας πεδίο.

How To Fix A Cracked Glass

Τι είδους σπασμένο γυαλί μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας;

Βάζα, παράθυρα με ένα τζάμι και παράθυρα με ένα μόνο τζάμι ραγισμένο. επιτραπέζιες κορυφές. πόρτες ντους?
Οδηγίες
Στεγνώστε και καθαρίστε το γυαλί(Ραγισμένο γυαλί)

Το γυαλί πρέπει να είναι πεντακάθαρο και χωρίς υπολείμματα για να προσκολληθεί η κόλλα. Εάν είναι εφικτό, διαχωρίστε τα θρυμματισμένα κομμάτια γυαλιού και καθαρίστε τις άκρες. Εάν όχι, κρατήστε τα θραύσματα μαζί. Στεγνώστε εντελώς το γυαλί.

Ετοιμάστε το εποξικό.

Τα άκρα και των δύο εποξειδικών κυλίνδρων δύο μερών πρέπει να αποκολληθούν ή να αποκοπούν. Βεβαιωθείτε ότι τα ανοίγματα των ακροφυσίων δύο κυλίνδρων είναι ίσα. Μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, όπως μια χάρτινη πλάκα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την εκτόξευση του εποξειδικού. Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο υγρά εξωθούνται εξίσου. Ανακατέψτε καλά το εποξικό και το ξύλινο ραβδί.

Κόψτε τυχόν επιπλέον εποξικά.

όταν το εποξικό έχει στεγνώσει τελείως. Χρησιμοποιήστε ένα ξυράφι ή μια χαλαρή λεπίδα μαχαιριού χρησιμότητας για να κόψετε το επιπλέον υλικό. Για να κόψετε το εποξικό, μετακινήστε τη λεπίδα σε ρηχή γωνία (περίπου 15 μοίρες). Αφαιρέστε τη λεπίδα από το σώμα σας σύροντάς την. Το εποξικό θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο όσο η λεπίδα είναι επίπεδη στην επιφάνεια του γυαλιού.

Πλύνετε το ποτήρι.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα στο γυαλί και το έμπλαστρο μπορούν να αφαιρεθούν με χαρτοπετσέτες και καθαριστικό γυαλιού.
Επισκευή ραγισμένου γυαλιού

Ο κίνδυνος βλάβης μπορεί να κάνει τη στερέωση ραγισμένου γυαλιού να φαίνεται δύσκολη, αλλά η ίδια η θεραπεία είναι απλή εάν κινηθείτε γρήγορα πριν σκληρύνει το εποξικό.

Τοποθετήστε ταινία κάλυψης.

Το γυαλί μπορεί να παραμείνει άθραυστο εάν εφαρμοστεί ένα κομμάτι διαφανούς ταινίας συσκευασίας πάνω από τη ρωγμή. Για να δώσετε στο γυαλί την απαραίτητη πρόσφυση που θα το κρατήσει μαζί, εφαρμόστε την ταινία και στις δύο πλευρές. Για να σταματήσετε την είσοδο νερού, χρησιμοποιήστε δύο ή τρία στρώματα ταινίας. Βεβαιωθείτε ότι η ταινία καλύπτει όλο το μήκος και το πλάτος της ρωγμής και, στη συνέχεια, πιέστε την σταθερά στο γυαλί.

Βάλτε βερνίκι νυχιών

Συμπληρώστε τη ρωγμή αφού βυθίσετε τη βούρτσα βαφής νυχιών στο βερνίκι. Καθώς πρέπει να γεμίσετε την τρύπα, χρησιμοποιήστε πολύ βερνίκι. Για να σφραγίσετε περαιτέρω το άνοιγμα, εφαρμόστε ξανά το βερνίκι τρεις ή τέσσερις φορές αφού το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς. Θυμηθείτε ότι μικρές ρωγμές μπορούν να σφραγιστούν μόνο με βερνίκι νυχιών. Εάν η ρωγμή είναι σημαντική ή η ζημιά είναι σοβαρή, δεν θα είναι χρήσιμη.

Εφαρμόστε ένα νάιλον επίθεμα πλέγματος.

Κόψτε ένα κομμάτι από ένα ζευγάρι νάιλον κάλτσες που είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο. Εφαρμόστε σούπερ κόλλα στα όριά του και, στη συνέχεια, επικολλήστε το πάνω από τη ρωγμή του παραθύρου. Μέχρι να σκληρύνει η κόλλα, κρατήστε το έμπλαστρο σταθερά στερεωμένο στο παράθυρο.

Εφαρμόστε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικού.

Αυτή η προσέγγιση είναι συγκρίσιμη με αυτήν που συζητήσαμε προηγουμένως. Απαιτεί μόνο την κοπή ενός τετραγωνικού κομματιού πλαστικού από μουσαμά ή τσάντα αγορών. Για να κρύψετε τη ρωγμή, βεβαιωθείτε ότι το τμήμα που πρόκειται να κόψετε είναι αρκετά μεγάλο. Εφαρμόστε κολλητική ταινία στις άκρες του κομματιού, τοποθετήστε το πάνω από τη ρωγμή και κολλήστε το εκεί. Μια άλλη επιλογή είναι η ταινία κάλυψης.

Τελικές σκέψεις

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλείας, η αντικατάσταση μικροσκοπικών ρωγμών στο γυαλί είναι ένα εφικτό έργο do-it-yourself. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα σε εξειδικευμένες υπηρεσίες επισκευής γυαλιού ακολουθώντας αυτά τα εύκολα βήματα. Πάντα να δίνετε προτεραιότητα στην ασφάλεια όταν προσπαθείτε να διορθώσετε το γυαλί μόνοι σας: Για να αποφύγετε τραυματισμούς, χειριστείτε το γυαλί με προσοχή και φοράτε προστατευτικό ρουχισμό. Σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με μια κοντινή εταιρεία επισκευής εάν συναντήσετε σημαντικές ρωγμές που απαιτούν αντικατάσταση του γυαλιού προκειμένου να επιτευχθεί ένα ομαλό και ασφαλές αποτέλεσμα.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *