Νεροχύτης πορσελάνης

Πώς να επισκευάσετε ραγισμένο νεροχύτη πορσελάνης

Οι νεροχύτες από πορσελάνη είναι γνωστοί για τις τουαλέτες και τις κουζίνες λόγω της πλούσιας εμφάνισης και αντοχής τους. Σε κάθε περίπτωση, όπως και κάποια άλλα υλικά, είναι ευαίσθητα σε τραυματισμούς όπως θραύση. Ένας σπασμένος νεροχύτης πορσελάνης μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό πρόβλημα που μπορεί να είναι δαπανηρό να αντικατασταθεί, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να διορθώσετε έναν σπασμένο νεροχύτη πορσελάνης.

Βλέπετε άσχημες ρωγμές στον νεροχύτη πορσελάνης σας; Εάν οι ρωγμές είναι καλλυντικές, αυτή είναι μια εύκολη λύση – κάτι που μπορείτε να κάνετε με σιγουριά μόνοι σας. Ωστόσο, ορισμένες ρωγμές μπορεί να σημαίνουν ότι ο νεροχύτης σας πρέπει να αντικατασταθεί.
Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να σφραγίζετε ρωγμές σε νεροχύτες πορσελάνης και να καθορίζετε πότε πρέπει να αντικατασταθεί ένας νεροχύτης πορσελάνης.
Ας αρχίσουμε!

Γιατί σπάει ο νεροχύτης πορσελάνης;

Θερμική καταπόνηση

Η θερμική καταπόνηση είναι ένας από τους πιο τυπικούς λόγους για τους οποίους οι νεροχύτες πορσελάνης αναπτύσσουν ρωγμές στη γραμμή των μαλλιών. Δεδομένου ότι η πορσελάνη είναι συνήθως στρωμένη πάνω από μέταλλο (το οποίο μεταφέρει θερμότητα), ο νεροχύτης χάνει θερμότητα γρήγορα και μπορεί να γίνει πολύ κρύος – ακόμα κι αν το δωμάτιο δεν είναι κρύο.
Επομένως, το ζεστό νερό που έρχεται σε επαφή με κρύα πορσελάνη δημιουργεί πίεση θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές στην επιφάνεια του νεροχύτη. Οι νεροχύτες που είναι πλήρως κατασκευασμένοι από πορσελάνη (δηλαδή, χωρίς μεταλλική επίστρωση) είναι επίσης ευαίσθητοι σε αυτή τη θερμική καταπόνηση.

Πάτοι VKTRY

Σωματικές βλάβες

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές σε νεροχύτες πορσελάνης είναι το σωματικό τραύμα. Βαριά αντικείμενα μπορούν να πέσουν στο νεροχύτη κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο νεροχύτης πορσελάνης μπορεί να χτυπηθεί κατά λάθος από εργαλεία κατά τη διάρκεια μιας επισκευής υδραυλικών εγκαταστάσεων DIY.

Επουλωμένες ρωγμές

Είτε προκαλείται από θερμική καταπόνηση είτε από σωματικό τραύμα, μικρές ρωγμές μπορεί να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου. Περαιτέρω θερμική καταπόνηση στις ρωγμές όταν ρέει ζεστό νερό μέσω του νεροχύτη μπορεί σταδιακά να αυξήσει το μέγεθος των υφιστάμενων ρωγμών.

Μπορείτε να διορθώσετε έναν ραγισμένο νεροχύτη πορσελάνης;

Οι ρωγμές και τα τσιπς στο νεροχύτη μπορούν συνήθως να επισκευαστούν εύκολα. Ωστόσο, εάν ο νεροχύτης σας διαρρέει λόγω δομικών ρωγμών, ήρθε η ώρα για αντικατάσταση. Επίσης, εάν η ρωγμή είναι τόσο βαθιά που μπορείτε να δείτε μέσα από αυτήν, πρέπει να αγοράσετε ένα νέο νεροχύτη.
Είναι επίσης σημαντικό να διαχειριστείτε τις προσδοκίες εάν πρόκειται να επισκευάσετε ρωγμές σε νεροχύτη πορσελάνης με μικρές, μη δομικές ζημιές. Όταν πρόκειται για επισκευή ρωγμών νεροχύτη πορσελάνης DIY, μπορείτε να κάνετε τη ρωγμή απαρατήρητη – τουλάχιστον από περίπου ένα πόδι ή μισό πόδι μακριά. Ωστόσο, από κοντά, οι επισκευές εξακολουθούν να είναι ορατές.
Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της επισκευής ενός ραγισμένου νεροχύτη, η επιφάνεια της επισκευασμένης περιοχής μπορεί να μην είναι τόσο ομαλή στην αφή όσο ο υπόλοιπος νεροχύτης.

Βήμα 1: Καθαρίστε το νεροχύτη

Αφαιρέστε τη βρωμιά, τη βρωμιά και τα συντρίμμια από το νεροχύτη με νερό, ένα καθολικό οικιακό καθαριστικό και ένα σφουγγάρι. Τρίψτε την επιφάνεια του νεροχύτη, στη συνέχεια στεγνώστε το με μια πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

Βήμα 2: Τρίψτε την κατεστραμμένη περιοχή

Χρησιμοποιήστε λεπτό γυαλόχαρτο (κόκκος 400 έως 600) για να τρίψετε ελαφρά την τεμαχισμένη περιοχή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκληρύνει τις άκρες του τσιπ έτσι ώστε το υλικό του επιθέματος ή το ρετουσάρισμα χρώματος να προσκολλάται αποτελεσματικά. Προσέξτε να μην γρατσουνίσετε τα παρθένα μέρη της επιφάνειας του νεροχύτη με γυαλόχαρτο

What Are the Benefits of Using the amazons azr100x

Βήμα 3: Εφαρμόστε ένωση επισκευής

Χρησιμοποιήστε στόκο πορσελάνης για βαθιές λακκούβες και τσιπς (περισσότερο από 1/8 ίντσας περίπου). Χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα για να στρώσετε το στόκο μέχρι το τσιπ ή η εγκοπή να είναι ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νεροχύτη. Αφήστε κάθε εφαρμογή να στεγνώσει πριν συνεχίσετε. Τρίψτε ελαφρά την επισκευασμένη περιοχή μεταξύ κάθε εφαρμογής για να ολοκληρώσετε την επισκευή στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη επιφάνεια. Ακολουθήστε τις συστάσεις εφαρμογής και χρόνου στεγνώματος που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Το βήμα 4 πρέπει να ληφθεί μετά την τοποθέτηση και σκλήρυνση του στόκου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εποξειδική ρητίνη για να επισκευάσετε μια επιφάνεια δύο συστατικών για να γεμίσετε τσιπ. Υπάρχουν διαφορετικές λύσεις με κιτ που μπορούν να συνδυαστούν για να ταιριάζουν με το χρώμα του νεροχύτη σας. Αυτά τα κιτ περιλαμβάνουν συνήθως δύο εποξειδικά συστατικά και μια μικρή βούρτσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή της ένωσης.

Βήμα 4: Εφαρμόστε βαφή ρετουσάρισμα πορσελάνης

Εφαρμόστε βαφή ρετουσάρισμα πορσελάνης στην γεμάτη κατεστραμμένη περιοχή. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη χρήση και το χρόνο στεγνώματος. Το ρετουσάρισμα χρώματος είναι διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζει καλύτερα με το νεροχύτη σας. Είναι αδιάβροχο και εφαρμόζει άνετα στο στόκο που έχετε εφαρμόσει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαφή ρετουσάρισμα πορσελάνης για ρωγμές, γρατζουνιές ή επιφανειακά τσιπ στο νεροχύτη χωρίς να χρησιμοποιήσετε στόκο / επισκευή.

Βήμα 5: Αντικαταστήστε το νεροχύτη (προαιρετικό)

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αντικατάσταση νεροχύτη κουζίνας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο νεροχύτης μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση. Εάν διαρρέει νερό από ρωγμές στο νεροχύτη σας, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε με ένα νέο. Σφραγίστε το νερό στο νεροχύτη περιστρέφοντας τις βαλβίδες τροφοδοσίας δεξιόστροφα και στη συνέχεια αποσυνδέοντας τους σωλήνες από το νεροχύτη.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη βρύση. Απλά χαλαρώστε τα παξιμάδια που συγκρατούν τη βρύση στη θέση της. Χαλαρώστε το κάλυμμα αποστράγγισης του νεροχύτη για να αφαιρέσετε την πλάκα διακοπής αποστράγγισης και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε το νεροχύτη από το στόμιο.

Ο νεροχύτης θα είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί εάν χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι χρησιμότητας για να αφαιρέσετε το στεγανωτικό από το κάτω μέρος του νεροχύτη πριν ή κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης. Οι νεροχύτες βάθρου είναι συνήθως βιδωμένοι στο πάτωμα και στον τοίχο και σφραγίζονται εκεί όπου ο νεροχύτης συναντά το πάτωμα, ενώ οι νεροχύτες τοποθετούνται με κόλλα σιλικόνης στο νιπτήρα όπου ο νεροχύτης συναντά την κορυφή του ντουλαπιού. Για το λόγο αυτό, η κόλλα μπορεί να χρειαστεί κάποια δύναμη για να αφαιρεθεί. Προσέξτε να μην καταστρέψετε τη ματαιοδοξία κατά την αφαίρεση του νεροχύτη.

Τοποθετήστε το νεροχύτη στη βάση με τον κατάλληλο εξοπλισμό και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι αρμόστοκου για να εφαρμόσετε μια λεπτή σφαίρα στεγανοποίησης κατά μήκος του δαπέδου και στο σημείο όπου ο νεροχύτης συναντά τον τοίχο. Για το νεροχύτη, χρησιμοποιήστε κόλλα σιλικόνης κατά μήκος της κορυφής του ντουλαπιού και στον τοίχο για να βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης είναι καλά συνδεδεμένος. Αντικαταστήστε το νεροχύτη. Μόλις εγκατασταθεί, εφαρμόστε το καλαμάκι κατά μήκος του πίσω μέρους του νεροχύτη κατά μήκος της άκρης όπου συναντά τον τοίχο. Τοποθετήστε ξανά τη βρύση και, στη συνέχεια, επανασυνδέστε τις γραμμές παροχής νερού. Ενεργοποιήστε το νερό για να βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης λειτουργεί σωστά και ότι το νερό δεν διαρρέει.( Νεροχύτης πορσελάνης)

Τελικές σκέψεις: Αν και η επισκευή ενός σπασμένου νεροχύτη πορσελάνης μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία, είναι δυνατή με τα σωστά εργαλεία και υλικά. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή ενός κατεστραμμένου νεροχύτη πορσελάνης και την επαναφορά του στην προηγούμενη μεγαλοπρέπειά του. Ωστόσο, σε περίπτωση που το σπάσιμο είναι πολύ μεγάλο ή βαθύ, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε εντελώς το νεροχύτη.

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *