Θρίαμβος

Το πιο ισχυρό από όλα είναι το Triumph Rocket 3 GT.

Θρίαμβος

Ιστορία
1991 Θρίαμβος 1200 cc Τρόπαιο

Όταν η Triumph Engineering τέθηκε υπό εξωτερική διαχείριση το 1983, ο John Bloor αγόρασε το όνομα και τα δικαιώματα κατασκευής του επίσημου παραλήπτη. Το πρώην εργοστάσιο της εταιρείας ήταν ξεπερασμένο και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την τεχνολογία των ιαπωνικών κατασκευαστών, οπότε ο Bilour αποφάσισε να μην επανεκκινήσει αμέσως το εμπορικό σήμα. Αρχικά, η παραγωγή της παλιάς Triumph Bonneville συνεχίστηκε με άδεια από τον Les Harris της Racing Spares στο Newton Abbott του Devon, για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του τέλους της αρχής της νέας εταιρείας και της παλιάς εταιρείας. Για πέντε χρόνια, ξεκινώντας από το 1983, στην κορυφή της παραγωγής, κατασκευάστηκαν περίπου 14 αυτοκίνητα την εβδομάδα. Δεν εισήχθησαν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους ασφάλισης αστικής ευθύνης.

Το μοντέλο 2014 Θρίαμβος Scrambler Triumph 900 cc Adventurer είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του γνωστού τριπλού Triumph Thunderbird 900.

Ο Bloor ίδρυσε την τότε νέα εταιρεία της Θρίαμβος και προσέλαβε αρκετούς από τους πρώην σχεδιαστές της ομάδας για να δημιουργήσει νέα μοντέλα. Η ομάδα επέλεξε να αγκαλιάσει τις ιαπωνικές μεθόδους παραγωγής, ιδιαίτερα τη νέα γενιά μηχανογραφικού εξοπλισμού, αφού επισκέφθηκε την Ιαπωνία ως μέρος μιας περιοδείας στις εγκαταστάσεις των ανταγωνιστών της[6]. Η Triumph αγόρασε τα πρώτα εργαλεία που χρειάζονταν για να κάνει μυστική εργασία στα ολοκαίνουργια πρωτότυπά της το 1985. Η επιχείρηση ολοκλήρωσε τον πρώτο της κινητήρα το 1987. Το 1988, η Bloor παρείχε χρηματοδότηση για μια νέα εγκατάσταση που θα χτιστεί σε ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων (40.000 m2) στο Hinckley, Leicestershire. [7] Για το έτος μοντέλου 1991, δημιουργήθηκε το πρώτο μοντέλο του Hinckley Triumph. [8] Μεταξύ £ 70 εκατομμύρια και £ 100 εκατομμύρια επενδύθηκαν στην επιχείρηση μεταξύ του χρόνου που αγόρασε το εμπορικό σήμα και του έτους 2000, όταν έφτασε στο νεκρό σημείο.

Πάτοι VKTRY

Το 1988

η Bloor παρείχε χρηματοδότηση για μια νέα εγκατάσταση που θα χτιστεί σε ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων (40.000 m2) στο Hinckley, Leicestershire. Για το έτος μοντέλου 1991, δημιουργήθηκε το πρώτο μοντέλο του Hinckley Triumph. Μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων λιρών επενδύθηκαν στην επιχείρηση μεταξύ της στιγμής που αγόρασε το εμπορικό σήμα και του έτους 2000, όταν έφτασε στο νεκρό σημείο.

Η Triumph ξεκίνησε την κατασκευή μιας νέας μονάδας συναρμολόγησης στο Chonburi της Ταϊλάνδης τον Μάιο του 2002 για την κατασκευή διαφόρων εξαρτημάτων. Ο πρίγκιπας Άντριου, δούκας της Υόρκης, εγκαινίασε ένα δεύτερο εργοστάσιο το 2006, όπου εγκαταστάθηκαν μια γραμμή συναρμολόγησης και ένα εργοστάσιο υγρής βαφής. Τρεις εγκαταστάσεις χύτευσης και κατεργασίας υψηλής πίεσης άνοιξαν το 2007 και η Triumph ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε περισσότερες από 130.000 μοτοσικλέτες. Η Triumph Motorcycles (Thailand) Limited, μια 100% επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους αυτή τη στιγμή.

Ο Ντίγκμπι Τζόουνς, πρώην βαρόνος Τζόουνς του Μπέρμιγχαμ, εξελέγη πρόεδρος τον Ιούνιο του 2009, τον ίδιο μήνα που παρουσιάστηκε το δικύλινδρο κρουαζιερόπλοιο Thunderbird των 1.600 κ.εκ.
Η συμμαχία μοτοσικλετών μεταξύ της KTM και της Husqvarna ανακοινώθηκε το 2017 από την Triumph και την Bajaj, έναν Ινδό κατασκευαστή μοτοσικλετών και τρίκυκλων με έδρα την Pune. Για να καλύψουν τις ανάγκες των αναδυόμενων αγορών μεγάλου όγκου, η Bajaj και η Triumph θα παράγουν μοτοσικλέτες μικρότερου όγκου. όλα τα προϊόντα παράγονται με το εμπορικό σήμα Triumph. Επιπλέον, χάρη σε αυτή τη συμφωνία, η Bajaj έχει πλέον πρόσβαση στις προσοδοφόρες δραστηριότητες της εταιρείας στην ινδική αγορά.

Το 1.600 cc (98 cu in) δικύλινδρο cruiser Thunderbird παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2009, τον ίδιο μήνα που ο Digby Jones, πρώην Baron Jones του Μπέρμιγχαμ, εξελέγη πρόεδρος.

Η Θρίαμβος και η Bajaj, ένας ινδός κατασκευαστής μοτοσικλετών και τρίκυκλων με έδρα την Pune, ανακοίνωσαν μια συμμαχία μοτοσικλετών μεταξύ της KTM και της Husqvarna το 2017. Η Bajaj και η Triumph θα παράγουν λιγότερες μοτοσικλέτες για να καλύψουν τις ανάγκες των αναδυόμενων αγορών μεγάλου όγκου. Η μάρκα Triumph χρησιμοποιείται για την κατασκευή όλων των προϊόντων. Ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, η Bajaj θα αποκτήσει επίσης πρόσβαση στις προσοδοφόρες δραστηριότητες της εταιρείας στην ινδική αγορά

Night Cloaked Deck

Η αρχική Θρίαμβος, ένας από τους πιο διάσημους κατασκευαστές μοτοσικλετών του 20ού αιώνα, χρεοκόπησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αναβιώνοντας τη δεκαετία του 1990 ως μια πλήρως σύγχρονη βρετανική μάρκα, η νέα Triumph είχε ως στόχο να διαμορφώσει τον χαρακτήρα της και όχι να παράγει cruiser ή σπορ μοτοσικλέτες ως knockoffs. Τα κορυφαία μοντέλα της τρέχουσας σειράς δικύλινδρων και τρικύλινδρων κινητήρων είναι τα Roadster, Adventure, Cruiser, Modern Classic και Café Racer. Οι ταπεινές μοτοσικλέτες Street και Speed Triple, η εκτός δρόμου Tiger 900 και το τερατώδες cruiser Rocket 3 2500cc με εκτιμώμενη ροπή 163 κιλών αποτελούν μέρος της τρικύλινδρης οικογένειας. Η Θρίαμβος προμηθεύει τις Thruxton, Bonneville, Scrambler, Speed και Street Twins σε δικύλινδρες εκδόσεις.

Η σειρά είναι η τέλεια ωδή στο ένδοξο παρελθόν της Θρίαμβος. γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του τελευταίου αυτοκινήτου το 2020 και του πρώτου Triumph το 1902, ένα χάσμα άνω του ενός αιώνα.

Το Custom Θρίαμβος “TT Deluxe” είναι ο κινητήρας του σήμερα.

Αυτή η μοτοσυκλέτα Triumph έχει υποστεί μια τροποποίηση τύπου café racer που έγινε επαγγελματικά από τον Jeremy Kapp της LC Fabrications στο Grote της Βιρτζίνια. Ο κινητήρας έχει επαινεθεί από την εισαγωγή του και έχει παρουσιαστεί σε πολλές δημοσιεύσεις με το όνομα “TT Deluxe”.

Το κατά παραγγελία πλαίσιο αστεριών είναι εμπνευσμένο από ένα σχέδιο Triumph από τη δεκαετία του 1910, με ιστορικά ακριβή γωνιακά τοιχώματα και αφαιρούμενη καλωδίωση κινητήρα. Το προσαρμοσμένο μαύρο ρεζερβουάρ καυσίμου είναι διακοσμημένο με λευκά κουμπιά Jacob’s, χάλκινα λογότυπα Triumph και ενσωματωμένα δερμάτινα προστατευτικά λεπίδων. Για λόγους ασφαλείας, τα φώτα δρόμου είναι εγκατεστημένα στο ποδήλατο, συμπεριλαμβανομένου ενός υαλοκαθαριστήρα, πίσω φαναριού και ενδείξεων LED.

Τα ελαστικά Firestone διαμέτρου 4,00 ιντσών είναι τοποθετημένα σε συρμάτινους τροχούς 19 ιντσών, οι οποίοι διαθέτουν επίσης πιρούνι druid και πίσω αμορτισέρ. Ένα κωνικό μικρό φρένο τυμπάνου μπροστά και ένα πίσω φρένο τοποθετημένο σε έναν αριστερό άξονα αμορτισέρ δίνουν ισχύ ακινητοποίησης.

Οι πίσω μανέτες συμπλέκτη και φρένων, οι λαβές τύπου tracker και ο αποσβεστήρας τιμονιού τριβής είναι όλα χαρακτηριστικά του ειδικά κατασκευασμένου τιμονιού. Τα δίδυμα καρμπυρατέρ Keihin CR με πακέτα υψηλής ταχύτητας και ένα συσκευασμένο, ψηλά τοποθετημένο σύστημα εξάτμισης δύο σε ένα χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία του παράλληλου διπλού κινητήρα 865cc του T για την παραγωγή δυναμικού και συναρπαστικού χειρισμού.

Triumph

vktry insoles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *